Logo

Het juiste gereedschap

Als elektricien heb je te maken met een grote diversiteit aan taken. De ene dag leg je de nieuwe bedrading aan in een nieuwbouwwoning, terwijl je een dag later druk bezig bent met het installeren van een nieuwe garagedeur. Het feit dat het takenpakket van een elektricien vaak omschreven wordt als ‘alles dat met elektriciteit en diens installatie te maken heeft’ spreekt boekdelen. Als je dan aan het werk gaat is het ook fijn om goed voorbereid aan de slag te kunnen en te beschikken over het juiste materiaal, de juiste gereedschappen. Maar wat moet je zoal op zak hebben?

Het is onmogelijk om van alles iets op zak te hebben, maar met een kleine gereedschapskist ben je in staat om negentig procent van de werkzaamheden zonder problemen te verrichten. Het allerbelangrijkste om te hebben is een spanningsmeter om te kijken of er wel of geen stroom op de draad of installatie staat. Voor het bewerken van het stroomnetwerk of een eventuele powernet installatie is het bovendien aangeraden om op z’n minst een diagonale kniptang, geïsoleerde schroevendraaiers en een striptang te hebben om de standaard werkzaamheden met kabels te kunnen uitvoeren.

Voor aanvullende werkzaamheden is het lastiger om het gereedschap te verzamelen, aangezien het vaak van de klus afhangt. Een mes komt altijd van pas en ook het hebben van een aantal sleutels inclusief een verstelbare is handig. Bij het installeren van domotica is het hebben van een hamer en extra bedrading ook geen overbodige luxe, aangezien het in de praktijk vaak anders gaat dan op papier en je zodoende zeker weet dat je alles op de juiste plaats krijgt zonder rekening te hoeven houden met te korte bekabeling.

Mocht je als elektricien ook andere werkzaamheden hebben of specifieke taken uitvoeren is het handig om zelf een lijst te maken van de eventuele benodigdheden, al is helemaal voorbereiden bijna altijd zo goed als onmogelijk.   

Welke boor heb ik nodig voor Steen
Voegenfrezen
Adresgegevens
De Wel 12a 3861 MV Hoevelaken
088-2560010
KvK nr: 51620030
BTW nr: NL850100793B01
info@bosgereedschap.nl


Bos Gereedschap
Meer informatie
Over bosgereedschap.nl
Leveringsvoorwaarden
Privacy beleid
Contact
Advies nodig?
Bel ons op 088-2560010
Of stuur onze klantenservice een email.
Betaalmogelijkheden
IDeal
Paypal
Mastercard
Visacard
Volg ons
betaal logo's Op alle transacties zijn onze algemene leveringsvoorwaarden van toepassing
Copyright 2009 - 2021 - bosgereedschap.nl - Onderdeel van World Online Shop